Сайт Первомайської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 8 Понеділок, 29.04.2024, 18:49
Меню сайту
Головна » 2013 » Січень » 23 » Різдвяний вертеп
15:13
Різдвяний вертеп

Січень місяць багатий християнськими святами зимового періоду, які тісно переплітаються з українськими народними традиціями. Одне з них є різдвяний вертеп, що являє собою веселе різдвяне дійство з піснями-колядками, жартами, короткими виставами, яке влаштовують мандрівні музиканти й актори. Український вертеп від найдавніших часів мав світських характер, малював типи та ситуації буденного життя. Багатогранність цього свята вражає своєю різноманітністю героїв та сюжетів.

То ж з метою ознайомлення з традиціями, обрядами, народними звичаями наших предків сивої давнини педагогічний колектив Первомайської ЗОШ І-ІІ ступенів №8 запросив відомий у нашому місті фольклорний ансамбль «Горлиця». Керманичем цього колективу є Балашова Раїса Іванівна, яка згуртувала таких творчих жінок, як: Почапська Л.П., Смирнова Л.Г., Колодєєва Т.К., Князєва М.М., Кришко Т.О. та ведуча програми Лісовець О.С., які маючи народний за характером звучання голос, глибокі знання української народної пісні та великий артистичний досвід зуміли створити атмосферу справжнього різдвяного вертепу для наших вихованців. Своїм неповторним, розкутим голосом презентували пісні календарно-обрядової творчості та не залишили байдужими жодного глядача, спонукаючи підспівувати їм.

      

То ж хочеться вклонитися та подякувати цьому співочому колективу за збереження традицій, вшанування звичаїв українського народу, за їх вагомий внесок у виховання сучасного покоління. Зичимо подальших творчих успіхів та натхнення, щоб ще нас один рік радували нас своїм співом.


Переглядів: 656 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz