Сайт Первомайської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 8 Субота, 20.04.2024, 12:23
Меню сайту
Головна » 2017 » Травень » 6 » Урочиста лінійка до Дня Перемоги.
08:08
Урочиста лінійка до Дня Перемоги.


Це свято в ті дні повертає…
І біль не стихає роками:
Ряди ветеранів стинає
А сам залишається з нами.
Вони відходять тихо, одиноко
За обрій, в невідому далину.
Приймає їх земля у вічний спокій.
Не так, як в юності в лиху війну...
05.05.2017 біля обеліску, який знаходиться на території школи, відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню Перемоги. Почалася вона з театралізованої інсценівки на військову тематику, в якій брали участь гуртківці "Художнього слова". Творчі учні школи намагалися якомога глибче допомогти глядачам поринути в далеке минуле...
" Сталося це недільного ранку 22 червня 1941 року. У вогняному смерчі Другої Світової війни запалала вся Україна... Увесь народ став на захист Вітчизни. Країна перетворилася на величезний бойовий табір, охоплений єдиним поривом перемогти ворога, вигнати його з рідної землі, знищити фашизм. Неймовірну мужність, стійкість і героїзм виявив український народ! Немає такого міста чи села, такого поля чи гаю, де б у жорстокій боротьбі не пролилася кров українських воїнів, де б не пролилися їхня могутність і відвага, адже кожен знав, що він захищає рідну землю!"
На лінійці звучали тематичні вірші та пісні в яких діти намагалися передати біль того трашного часу. Пам'ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника.
Як символ пам’яті жертв Другої Світової війни з 2014 року Україна використовує червоний мак. Поруч з квіткою завжди звучить гасл!             

 

Переглядів: 401 | Додав: lichinkina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz