Сайт Первомайської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 8 Четвер, 25.04.2024, 23:20
Меню сайту
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Семінар бібліотекарів
08:11
Семінар бібліотекарів

 

В нашій школі для учнів 8 класу відбувся бібліотечний захід – літературно-історична подорож Миколаївським Побужжям «Серпанками легенькими, віршами та легендами оповито рідний край».

Миколаївщина – перлина історії та природи України. Це свідок багатьох історичних подій. Під час мандрівки в історію українського козацтва нашого краю ми дізнались про діяльність Бугогардівської паланки, на теренах якої виникли поселення - Бузький Гард. Це справжня гірська країна посеред українського степу.

Наш Миколаївський край органічно вплітається у розмаїтий вінок української культури запашною квіткою творчості наших письменників – земляків, які знаходять оригінальні засоби аби по своєму сказати про велич і красу Миколаївського краю. Ми познайомились з поетичними рядками Людмили Чижової, Дмитра Креміня, Валерія Бойченка, Лариси Лисогурської та Миколи Вінграновського.

Та родзинкою заходу були легенди та перекази Південного Прибужжя: легенда «Пугачева скеля»- про одне із священних місць Миколаївщини, про річку Синюху – козацьку берегиню, романтична історія про Трикратський ліс та красива легенда «Божественна орхідея» про унікальне місце на Миколаївщині – обхідне поле.

Захід залишить в наших серцях найкращі спогади,адже виховує в нас любов до рідної землі. Дякуємо всіх, хто долучився до його підготовки та проведення,а саме: вчителя історії, керівника краєзнавчого гуртка Тернову Наталю Володимирівну, педагога – організатора Потапову Ірину Олександрівну та шкільного бібліотекаря Владову Надію Миколаївну.

 

Переглядів: 434 | Додав: lichinkina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz