Сайт Первомайської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 8 Середа, 01.05.2024, 08:03
Меню сайту
Головна » 2012 » Листопад » 14 » Філологічний брейн-ринг "Мовознавець - 2012"
21:08
Філологічний брейн-ринг "Мовознавець - 2012"
Філологічний брейн-ринг "Мовознавець - 2012"

Так Котляревський у щасливий час 
Вкраїнським словом розпочав співати, 
І спів той виглядав на жарт не раз, 
Та був у нім завдаток сил багатий. 
І огник, ним засвічений, не згас, 
А розгорівсь, щоб всіх нас огрівати.

Отже, мова є найважливішим, найбагатшим і найміцнішим зв’язком, що поєднує сучасне і минуле, віджилі і майбутні покоління в єдине ціле. Якщо зникає мова - зникає і народ. І навпаки, доки мова народу в його устах, доти живе і народ. Народна мудрість говорить: відберіть у народу все - і він все може повернути, а відберіть мову - і він ніколи вже не створить її. Народ навіть може створити нову батьківщину, але мову ніхто і ніколи більше не створить. 
З метою показати учням красу та багатство рідної мови; розвивати творчі здібності й комунікативні вміння, виховувати патріотизм; відповідальне ставлення до своєї діяльності в колективі у Первомайській ЗОШ І-ІІ ступенів №8 відбувся філологічний брейн-ринг "Мовознавець - 2012".
У заході взяли участь учні 5-9 класів, їм було запропоновано декілька конкурсів, серед них: мовний, поетичний, творчий, фольклорний, а також бліц-турнір. Також були проведені конкурси для вболівальників, що дало можливість командам заробити додаткові бали, адже, за кожну правильну відповідь надавався 1 додатковий бал команді за яку вболівали глядачі.


 


  
За підсумками журі переможця не виявилося - обидві команди показали гарні знання, командний дух і свої творчі здібності (при написанні твору-опису в пейзажному жанрі). Тому всі були нагороджені солодкими призами та позитивними емоціями.


Переглядів: 907 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 35
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz